Kauan kauan sitten, toisin sanoen 26.7.2009, värjäsin alennuksesta ostamaani luonnonvalkoista Nallea KoolAideilla. Pitihän sitäkin kokeilla ja kivaa puuhaa se oli, jos ei huomioida langan vyyhdittämistä ja uudelleen kerimistä... Siinä vyyhtiä tehdessä kävi niin, että lanka napsahti poikki. Joten tuloksena oli kaksi vyyhtiä, jotka värjäsin erikseen.

Isompi vyyhti on käytetty ensin Lemon-Lime-liemessä ja toisen värin nimeä en ihan tarkkaan muista, mutta joku Pineapple se kuitenkin oli. Ja sitten kun vauhtiin pääsin, niin sudin sekaan vielä Orangea. Pienempi vyyhti on värjätty muistaakseni Blackcherryllä. Niin kauan tuosta on, ettei jaksa muistaa :) Herkullisen värinen siitä kuitenkin tuli, joten harmi, ettei sitä ole tuon enempää (vain 21g). Mutta toinen Nalle-kerä yhä odottelee värjäystä. Ja saanee jonkin aikaa odotellakin. Tai mistä tuon tietää, milloin sitä innostuu.

 

Isompi vyyhti alkoi kerimisen jälkeen muodostua sukiksi. Hyvin hyvin hitaasti. Ensinnäkin siksi, että aloin opetella uutta tapaa tehdä sukka. Siis minä jääräpää tein sukan eri tavalla, en melkein usko siihen itsekään. Aloitin siis neulomaan sukkia kärjestä. Ohjeena käytln Lyyra-sukkien ohjetta, koska se on tarkoitettu juuri Nalle-langalle. Mutta lopulta lyyra-sukkien silmukkamäärä osottautui liian isoksi minun jalkaan, joten silmukkamäärä oli sitten 52. Ja koska tuo lyyra-sukkien kuvio ei miellyttänyt minun silmää, mutta halusin silti tehdä jonkin kuvion, otin mallikuvion Sauna-sukista. Sauna-sukathan on neulottu perinteisesti varresta aloittaen, mutta koska minä aloitin kärjestä, kääntyi mallikuviokin toisin päin. Siis nuo lehdet ovat toisinpäin, mutta en sanoisi, että se olisi ainakaan huonompi niin:

 

Ensimmäistä sukkaa väsäsin kauan ja sen valmistumisen ja toisen sukan aloittamisen välissäkin vierähti tovi. Jotenkin ei vaan napannut. Mutta sitten viimein, kun sain toisenkin sukan aloitettua, oli se valmis jo vajaan viikon kuluttua enkä edes tehnyt sitä joka päivä. Nyt on tässä ollut hyvin aikaa, kun olen pohtinut, tullako sairaaksi vaiko ei, eikä ole huvittanut touhuta juuri muutakaan. Eli eilisen ja tämän päivän aikana on tikutettu valtaosa toisesta sukasta. Osin sillä mielellä, että kun nämä nyt teen, niin sitten voi aloittaa jotain muuta. En oikein tiedä, mikä noissa sitten on mättänyt. Mutta sitten kun sain sukan molempiin jalkoihin, niin kappas, nehän on kivat. Tykkään ja hyvä niin.

Tässä vielä lähikuvaa kuviosta ja oikeammat värit:

Lankaa jäi vielä 46g eli pikaisen laskutoimituksen mukaan näihin kului 83g. Puikot kokoa 3. Saisi vielä kolmannen sukan tehtyä :) Mutta enpä taida, vaan jotain ihan muuta. Mutta ensiksi teetä keittämään. Parempi puolisko kävi kalareissulla ja saaliiksi ei saanut juuri muuta kuin ärhäkän lentsun. Ja se on nyt vissiin tulossa minullekin. Lämpöä on ja nyt kuivaa kurkkuakin. Tulispa nyt vaan kunnolla, jos on tullakseen. Tylsää olla vaan melkein sairas, kun pitää miettiä, voiko nyt lähteä jumppaan vai ei. Ei voi, sovitaan niin. Huomenna menen, jos ei tämän kummemmaksi taudiksi älyä muuttua.