Toissa päivänä vietettiin serkkuni Kaijan kanssa tyttöjen iltaa. Taikka oikiammin voisi sanoa tyttöjen vuorokautta, sillä hieman yli 24h siinä kaikkiaan vierähti. Lupasin tuon tyttöjen illan Kaijalle hänen häissään kesällä, jossa itse kaasona organisoin leikin, jossa jokainen naisvieras kirjoitti lapulle lupauksen morsiammelle ja niistä sitten arvottiin muutama, joka toteutetaan. Harmi vaan, että minun lappu sieltä nousi, sillä eiköhän me oltais tyttöjeniltailtu muutenkin. Mutta toivottavasti nekin toteuttavat lupauksiaan, joiden "ei ole pakko" eli joiden laput nostettiin myöhemmin.

Aloitettiin tuo tyttöjen vuorokausi käymällä leffassa. Käytiin katsomassa Katja Kallion kirjan pohjalta tehty elokuva Sooloilua. Ihan hyvä leffa. Ehkei mikään suurteos, mutta voin silti suositella. Olin lukenut tuon kirjankin joskus, mutta mulle kun ei mikään jää mieleen, niin se ei pilannut elokuvanautintoa. Luulen kuitenkin, että tässä tapauksessa leffa on jopa kirjaa parempi. Leffassa oli enemmän pienia yksittäisiä hauskoja tapahtumia, kuin kirjassa, jonka pituus on ehkä vain n. 150 sivua (mutta tosiaan, en muistanut kirjasta juuri muuta, kuin päähenkilön nimen, niin en voi mennä vannomaan...). Näyttelijätkin sopi hyvin rooleihinsa, etenkin Kristiina Elstelä oli mainio.

Meidän tyttöjen ilta jatkui sitten Kaijan kotona, josta mies ja poika olivat lähteneet mummolaan evakkoon. Saunottiin ja syötiin kreikkalaista salaattia sekä pizzapiirakoita (pasteijoiksi kyllä mieluummin sanoisin...). Kateltiin vanhoja valokuvia ja juteltiin henkeviä. Nukkumaan meno vierähti lähes puoli kahteen, jonka jälkeen mulla meni vielä varmaan parikin tuntia ennen kuin pääsin uneen. Illan syömiset kun olivat aika suolaisia (leffassa popcornia, salaatissa fetajuustoa kastikeliemineen sekä oliiveja), niin janohan siitä tuli. Kävin siis vähän väliä juomassa ja vessassa ja olo oli välillä niin kuin olisin ollut krapulassa. Olipas siis railakkaat bileet :)

Seuraava päivä meni edelleen jutustellessa sekä myös varsinaisten tyttöjen juttujen parissa. Intouduttiin näet meikkailemaan ja vertailemaan meikkikokoelmiamme. Liekö meitä innoittaneet ne illalla nähdyt valokuvat yläasteajoilta, joissa meillä oli ties minkälaista meikkiä... Nyt ei meikattu ihan niin rumasti =D Iltapäivällä sitten suunnattiin matka kohti etelää. Vein Kaijan Paavolaan ja itse tulin Rantsilaan äitin jääkaapille. Heti olikin laskiaispullat odottamassa... Ja tänään on ruokana kaalilaatikkoa, naminami!!!

Olen jo pitemmän aikaa suunnitellut kahvipussikassin tekoa. Nyt alkaa kahvipusseja olla kerättynä tarpeeksi, joten taidankin lähteä suunnittelemaan, minkälaisen kassin niistä tekisin. Täällä kotona on ainoa mahdollisuus käyttää ompelukonetta, joten en voi sitä tehdä muualla. Ja sen takia on hyvin epäselvää, milloin se sitten tulee valmiiksi, jos tulee... Mutta nyt lähdenkin tekemään jotain asian hyväksi, joten moi.