Hiljastapa on täällä blogilla, kun en jaksa kirjoittaa muusta kuin käsitöistä ja askarteluista. Ja niitä valmistuu säännöllisen epäsäännölliseen tahtiin eli joskus enemmän, mutta yleensä vähemmän. Mutta nytpä tempasen ja esittelen kaksi valmistunutta neulomusta kerralla.

 

1247048259_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kas näin, siinä on pitkän luomistyön tuloksena valmistunut kassi ja huomattavasti lyhyemmässä ajassa valmistunut toppi.

Tuosta kassista olen maistiaisia vilautellut täällä joskus...tammi- tai helmikuussa. Tammikuussa se kuitenkin on aloitettu lähinnä siksi, koska tuota Novitan Mambo-lankaa oli myynnissä niin halvalla. Välillä se on lojunut pitkään koskemattomana syystä jos toisesta. Nyt pari viikkoa sitten taas tuntui, että voishan sitä vaikka tehdäkin käsitöitä ja mietin, että millehän sitä sitten alkais. Päätin sitten, että tuon kun teen valmiiksi, niin voi sitten hyvällä omatunnolla alkaa tekemään jotain muuta. Neuloin sen sitten valmiiksi silloin, mutta ihan kunnolla tuo valmistui vasta viime viikolla. Nimittäin kahvat oli vielä hankittava ja äitin ompelukoneella käydessäni tein tuohon vielä kankaisen vuorin, jossa on myös pari pikkutaskua kännykälle, avaimille ynnä muulle sälälle, ettei tarvi kaikkea kaivella laukun pohjalta. Ihan kiva siitä sitten tuli. Vuori on ehkä vähän "esteettisesti vajavainen", mutta ajaa asiansa. Epäkäytännöllistä tuossa on se, että suuaukko on kahvojen vuoksi aika pieni, vaikka kassi muuten on tilava. Hintaakaan ei juuri tullut. Sitä Mamboa kului kait joku kaks ja puoli kerää (tarjoushinta 1,5€/kerä) ja vuori oli kilohintaan 9€/kg eli ostamani palanen maksoi jotain 1,4€ ja siitä jäi yli puolet. Kahvat olivat hintavimmat, 6,9€ (tosin monessa paikassa nuo Novitan kahvat maksaa vielä enemmän), mutta ne on niin helppo irrottaa, että niitä voi jatkossa vaihdella muihinkin kasseihin. Ohje tuohon löytyi Novitan nettisivujen arkistoista. Lieneekö joskus ollut jossain Novitan numerossa, enpä jaksa tarkistaa.

 

1247048307_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuon kassin valmistuttua alkoi sitten kova pähkäily, että mitäs sitten, kun kova hinku oli jotain tehdä (jostain se innostus aina joskus tulee...ja jonnekin se sitten taas välillä menee...). Silloin oli helle, joten mitään villapaitaa ei oikein kiinnostanut alkaa tekemään. Selailin lähes maanisesti Novitan nettisivuilta erilaisia toppien ohjeita ja tähän Samoksesta tehtyyn malliin päädyin. Ja säntäsin lankaostoksille. Nopeastipa se sitten edistyi, minkä kyllä näkee jäljestä... Välillä on niin löysiä silmukoita seassa, että ihan hävettää. Anoppikin aina sanoo, että Elina tekee tasaista, mutta eipä varmaan sanois enää tämän nähtyään. Yleensäkin mulle on vaikeaa sileän neuleen neulominen tasona, nurjalla puolella tulee monesti vähän löysempää. Jostain syystä en tuota jäljen rumuutta tajunnut tätä tehdessäni, oli vissiin niin kiire tai jotain. Ihme kouhotusta :) Harmi sinänsä, kun muuten tuli ihan hyvä paita. Jossain vaiheessa kävi mielessä, että miksei tuota olis voinut tehdä pyöröneuleena kädensuille asti, mutta kun olin jo siinä vaiheessa aloittanut, niin enpä tuon takia kuitenkaan viitsinyt alkaa purkamaan, vaikka kenties olisi kannattanut. Mutta eiköhän tuota tule käytettyä kotioloissa ainakin. Kooltaan se on ihan hyvä. Sovelsin ohjetta hieman ja tein koon, joka oli S:n ja M:n välissä. Ehkä se S olisi kuitenkin riittänyt, hieman väljyyttä on, muttei silti häiritsevästi. Lankaa kului n. 220g.

 

1247048210_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässäpä vielä yksi kuva vähän eri kulmasta. Paita näyttää ihan hyvältä. Itse sen sijaan en tainnut tuolla hetkellä poseerata, vaan touhuta jotain ihan muuta. Näyttää siltä, että maha oli vaarassa pudota, kun tuolla tavalla olen siihen tarttunut xD