Niin sanottu kesälomani vetelee nyt viimeisiään. Ja kun tuo hyvin virallinen suunnitelmakin on täällä julkaistu, niin kerronpa nyt, miltä osin suunnitelmaa tuli noudatettua. Ja itse asiassa lähes kaikki listaan merkitty tuli toteutettua. Näin se meni:

27.6. Kävin tosiaan tivolissa, seuralainen oli kyseiseen tarkoitukseen kenties huonoin tähän astisista. Ostettiin molemmille liput kahteen laitteeseen. Jotka sitten lopulta olivat törmäilyautot (joissa ei saanut törmäillä edes! Kylläpä tuntui typerältä ajella siellä rinkiä...) ja maailmanpyörä, josta seuraava kuva on otettu:
1749350.jpg
Maailmanpyörä on kyllä ihan kiva laite, mutta ne törmäilyautot oli tylsiä... Mutta tulipahan käytyä ja opittua, ettei Jarin kanssa tosiaan kannata lähteä tivoliin :)

28.6. Vietettiin ns. tuparit eli aloiteltiin täällä porukalla ja suunnattiin sitten Raahefesteille. Etkot oli oikein mukavat, jopa eräs minun ystäväni oli paikalla. Eli ei ollut Elina ja muut pojat - bileet tällä kertaa. Festeille tämä ystäväni ei kuitenkaan lähtenyt...joten en lopulta viihtynyt siellä kovin hyvin... Mutta näinpähän sentään lapsuuden idolini Pandoran livenä. On se sekin jo jotain!

30.6.-4.7. Päivät ahkeroin opparin kimpussa ja minun mielestä se on valmis. Mutta opettajien mielipide voi olla eriävä... Ihan loppusilaus pitäisi sille tehdä ja sitten lähetellä opettajille. Aikas mahtavaa kyllä.

30.6. Kun sää salli tivolikäynnin 27.6., niin Sinkkuelämää - leffa jäi tuolloin väliin. Mutta kävin sen sijaan katsomassa sen 30.6. Leffa oli ihan hyvä. Tosin olihan se outoa katsoa sinkkuja kaksi ja puoli tuntia putkeen, kun ennen on katsonut puoli tuntia kerrallaan. Mutta suosittelen sarjaa seuranneille ainakin. Ja Raahe leffateatteri oli kyllä aika symppis :) Tykkäsin enemmän kuin finnkinoista.

3.7. Lomasuunnitelmasta unohtui Stellan keikka 3.7. Raahen Ruiskuhuoneella. Muistin silti mennä sinne. Ja tykkäsin. Marja Kiiskilän ääni kuulostaa livenä jopa paremmalta kuin levyllä. Ja katsokaas, kuinka leppoisa meininki siellä oli:
1749331.jpg
Ihanaa. Ei mitään ryysimistä väkipaljoudessa lavan edessä, vaan sellainen rennon rauhallinen tunnelma. Ihana iltaaurinko, vieressä meri ja hyvää musiikkia. Oi että. Ja tuo Ruiskuhuone on uudistuttuaan kyllä oikein miellyttävä paikka. Onneksi tuli lähdettyä, vaikka sitä vähän emmittiin.

4.-6.7. Käytiin mökkeilemässä. Tosin alkuperäinen suunnitelma oli mökkeillä ilman äitiä ja isää. Mutta siellä ne olivat silti. Toisaalta se on helpompi niin: äiti laittaa ruoan huomattavasti sujuvammin kuin minä. Ilmat eivät suosineet, oli kamalan tuulista ja kylmääkin. Veneilemään ei päässyt lainkaan. Sen sijaan käytiin onkimassa Kutujoella. Tuosta reissusta Jari kertoo tarkemmin. Minä olin enemmänkin saamapuolella, vaan eihän se niitä mun vonkaleita ollut kuvaamassa tietenkään...

Tässäpä on muuten se meidän möksä (tai no porukoidenhan se on...)
1749318.jpg
Oikealla näkyy sauna. Sen yhteydessä on pieni kamari, jossa porukat tuolla nukkuvat. Itse bunkkasimme asuntovaunussa. Takana varjoissa näkyy kota. Tai miksikäs sitä sanoisi... Siellä nyt kuitenkin laitetaan ruoka ja syödään. Ja etualalla on sitten se varsinainen mökki, joka on vähän vaiheessa. Kattolaudoitusta laittoivat tuolla reissulla.

Kaksi yötä oltiin mökillä ja sitten ajeltiin tosiaan Manamansalon kautta kotiin. Tylsä paikka, sanon ma. Siellä on kaksi leirintäaluetta, joista toinen aika pieni. Ja sitten lukuisia mökkejä ja paljon metsää. Eli karavaanareiden paikka, ei siellä tällaiselle ohikulkijalle oikein ollut nähtävää. Paitti nähtiinhän me sentään Kassu Halonen, vaikkei sen taidetalossa käytykään. Ilma oli kyllä kylmä, tuulinen ja sateinenkin, joten se tietysti vaikutti mielialaan muutenkin. Mutta siitä huolimatta: Manamansaloon en palaa ellei minusta joskus tule karavaanaria. Tässä nyt silti kuvamateriaalia kyseisestä paikasta:
1749321.jpg

7.7.-11.7. Lähinnä oltiin vaan. Oli kylmää. Ja masentavaa. Sateista. Minä neuloin sukkaa ja Jari sitoi perhoja. Tuntui talvelta ja tympäisi. Jonain päivänä käytiin kiinailaisessa syömässä itsemme ähkyyn buffetissa. Kesäteatteriin ei sitten viitsinyt mennä, koska satoi vettä. Eikä jotenkin muutenkaan enää huvittanut...

12.7. Ilma vaikutti kerrankin lämpimältä, joten päätettiin lähteä kesälomamatkalle. Ja käytiin peräti Oulussa ja matkalla Liminganlahden luontokeskuksessa ja Zeppelinissä. Jei. Mahtava reissu, mutta tulipahan tehtyä. Kummityttöäkin piipahdettiin katsomassa, olipa kasvanut. Vaan niinhän niiden vauvojen kuuluukin, typerää aina ihmetellä moista.

13.7. Kaimakaverini tuli vierailulle. Tutustuttiin opasvihkosen avulla vanhaan Raaheen. Siellä on kyllä kaunista, sääkin suosi tuolloin. Tornitalon näköalaterassi oli avoinna, sieltä olikin hyvä näyttää vieraalle koko kaupunki ja itsellenikin se oli uusi paikka. Käytiin Ruiskuhuoneella terassilla. Ja loppuillasta viihdytettiin Jaria ja Villeä pelaamalla Carcassonnea, josta poikaparat ei tykkää, koska ne ei vaan osaa sitä.

14.7. Kaiman kanssa käytiin vielä Raahen museossa. Ite olin käynyt siellä aiemmin jopa kaksi kertaa, mutta eihän sitä ruukaa mitään muistaa, joten mukava oli taas katsella siellä. Pieneksi museoksi siellä on paljon nähtävää. Kaima lähti iltapäivällä Ouluun takaisin ja minä aloin odottelemaan seuraavia vieraita. Ystäväni Maria tuli miehensä ja erittäin eläväisen koiransa kera käymään kaukaa Tampereelta saakka. Ilta meni siinä, kun rökitettiin ne pari kertaa Aliaksessa - täysin ylivoimaisesti. Aamulla aikaisin ne sitten jo lähtivätkin...mutta kiva, kun kävivät edes näinkin pikaisesti. :)

15.7. Sain kesälomaan jatkoaikaa...töiden piti alkaa 16.7., mutta kun sieltä ei mitään kuulunut, niin piti soittaa ja kysyä, mikä niillä on siellä meininki. Kuulemma olisi parempi, jos tulisin vasta seuraavana maanantaina... No, kyllähän se minulle passasi hyvinkin. Kaiken lisäksi oli lämmin päivä ja nyt pystyi nauttimaan siitä kunnolla, kun ei töihin meno kummitellut mielessä. Käytiin Jarin kanssa pelaamassa minigolfia ja merellä onkimassa. Makasin laiturilla auringon paisteessa, katselin poutapilviä ja kuuntelin laineen liplatusta...kuulostaa jopa ällöttävän kliseiseltä tavalta viettää kesää, mutta mukavaahan se oli tietysti. Jari onki vieressä ja itsekin välillä nostin muutaman sintin pinnalle.

16.-20.7. Jari lähti lappiin, minä lähdin äiteen luo. Tulipa siis käytyä kotonakin ajan kanssa kesäloman jatkoajan ansiosta. Kaksosetkin kävivät yökylässä, niiden kanssa sai taas touhuta ihan tarpeeksi. 18.7. meillä oli sellainen miitinki yläasteaikaisten kavereiden kanssa. Sellainen 10 years after, joka on sovittu vuonna 1998. Itse asiassa minä en ole ollut mukana, kun moista on sovittu. Mutta sainpa silti kunnian tulla paikalle, joten pitihän se hyödyntää. Olipa ihan kivaa sekin.

Siinäpä se. Kolme viikkoa vapaata. Pitkältä ajalta tuo on kyllä tuntunut, vaikka välillä olikin ankeat kelit ja yksi viikko meni sen opparin kanssa. Mutta loppujen lopuksi silti ihan kiva vapaa. Vaan nyt se päättyy ja suuntaan etsimään verokorttia.