Joulu tuli ja meni. Tänä vuonna se tulee taas uudestaan. Mutta koska tuo viime vuoden joulu on lähempänä kuin tämän vuoden joulu, niin en ala panttaamaan näitä tekemieni tonttujen kuvia siihen asti.
2193534.jpg
Yritin epätoivoisesti ottaa niistä tuollaista tunnelmakuvaa, mutta kaikista tuli tuollaisia pimeitä. Vaikka käytin kameran candlelight-toimintoakin, niin ei... Pakko oli siis kuvata myös kera salaman. Ja nyt kun lämäsin ne tuohon samaan kuvaan, niin voitte kuvitella, miltä nuo tontut oikeasti näyttävät istuskellessaan tuossa kynttilän valossa. Eli eikö se ole hyvä, etten osaa aina (tai yleensä) kuvata kovin hyvin. Se kehittää kuvan katsojan mielikuvitusta, kun kuva jättää jotain arvailujen varaan :)

Noiden tonttujen ohje oli Joulun kauneimmat käsityöt - lehdessä (jonka sain muuten jo lokakuussa vuosipäivälahjaksi :) ). Tein noita kolme paria, itselle, äitille ja anopille. Viimeisen parin ompelin kasaan vasta aattoaamuna eli enempiä en kerinnyt. Ensi jouluksi sitten ehkä. Tykkään kyllä, että nuo ovat aika veikeitä tonttuja. Ja onneksi löysin askarteluliikkeestä massapalloja, joihin oli piirretty kasvot valmiiksi. Eipä voinut silläkään tavalla noita sitten pilata, että ois itte piirtänyt naamat.

Mitäs sitä jouluna muuta... Mukavastihan se meni, vaikka toisaalta oli outoa olla poissa kotoa. Ensimmäinen joulu siis kaksistaan. Riisipuuron keitin tietysti aattoaamuna (näin on meillä aina ollut kotona) ja luumusopan. Jotenkin olin niin malttamaton sen puuron kanssa, että onnistuin polttamaan sen pohjaan haudekattilassakin =D Noo, ihan pikkuisen se vaan paloi eikä maistunut ollenkaan pahalle. Väriltään se kyllä oli hivenen vaaleanruskeaa... Mutta luumusoppa oli hyvvää, parempaa ku äitin tekemä. Karjalanpaistinkin tein ja se olis saanut olla isommassa astiassa. Kiehui nimittäin yli ja sotki uunin aika totaalisesti. Mutta maukasta se oli. (Kuulostaapa kunnon sähellykseltä tuo minun kokkaaminen :) ) Ja äitin tekemät laatikot kuului sitten ruokalistalle kans. Ja pikkuruinen kinkku ostettiin kypsänä.

Lahjoja tuli ihan mukavasti. Yöpaita, hajuvettä, paistinpannu, digitaalinen talousvaaka, silikoninen leivonta-alusta, saunatakki, sukkia, tossut, maljakko, Suuri Käsityölehti, suklaata, tuikkulyhty, valokuvia kummitytöltä... Siinäpä ne taisi olla, muuta en nyt muista. Ja osa noista yhteisiä.

Mutta ensi jouluna minä haluan oman kuusen! Eilen mietin, ettei ole oikein tuntunut joululta ja että kuusen puuttuminen kyllä vaikuttaa siihen. Mutta onneksi oli sentään lunta. Muuten oisin varmaan viettänyt juhannusta.