...ja ne vaikuttaa hyviltä!

Elikkäs mun opparin aihe on tehä kuormitusselvitys Iin Särkijärvelle. Kuormitusselvityksen tulosten perusteella teen sitten jonkinlaisen ohjeistuksen ko. järven rannalla sijaitsevalle maatilalle sekä kesämökeille, siis että miten he osaltaan voisivat vähentää järven ulkoista kuormitusta. Tuon työn on tilannut ko. järven kalastuskunta ja yhteistyössä on tiiviisti mukana myös Pohjois-Pohjanmaan Ympäristökeskus.

Tuolla Ympäristökeskuksessa kävinkin tänään neuvottelemassa asioista. Joulukuussa ollaan pidetty jo eka palaveri, jossa alustavasti oli puhetta sellaisesta vaihtoehdosta, että menisin Ympäristökeskukselle ikään kuin töihin ja tekisin siellä opparia. Ja saisin siis palkan. Ja näin siis tulee tapahtumaan (tosin eivät ne vielä olleet saaneet vahvistusta rahoituksesta, mutta kuulemma ne on aina ennenkin onnistuneet). Eli aloittanen opparin teon Ympäristökeskuksessa maaliskuun alussa ja jatkan huhtikuun loppuun. Ja saan palkan! Harjoittelijan palkkahan se vain on, mutta opiskelijan kukkarossa sekin on iso raha.

Enpä olis osannut aavistaa asioiden menevän näin hyvin... Ensinnäkin että saan rahaa opparin teosta. Saan myös luotua suhteita Ympäristökeskukseen, joka ainakin jossain vaiheessa oli mun unelmatyöpaikka. Työmatka tulee myös olemaan lyhyt, Eniron reittipalvelun mukaan 3,3 km, joten voin kulkea pyörällä. Työaika on kai joustava, niin ymmärsin... Ja mitähän muuta... Kun otetaan huomioon tuo ja kesätyöt, niin mulla on ainakin 5,5 kk töitä tiedossa tälle vuodelle, mikä on ihan ennenkuulumatonta. Mulle tulee joko burnout tai sitten sekoan siitä valtavasta rahan määrästä...

Mutta tämä lähtee nyt muistelemaan miten se drunken sailor menikään...eli latinobiciin tanssaamaan jiveä...