Kunnianhimoni on nyt tyydytetty, ne ovat valmiit:

Pikkasen kellertävä kuva, värit näkyy ehkä paremmin edellisen postauksen kuvassa. Tässäpä vielä kämmenpuoli ja peukalot:

Sitten vähän faktaa. Eli lankana mikäpä muukaan kuin 7 veljestä. Langankulutus n. 75 g. Sain siis joululahjaksi talousvaa'an, joten nykyään pystyn punnitsemaankin näitä tekeleitäni. Mutta vaakani tarkkuudesta en ole ihan varma. Nimittäin kun sitten punnitsin vielä nuo jäljelle jääneet lankakerät, niin vaaka näytti, että valkoista olisi kulunut 35 g ja vihreää 48 g, yhteensä siis 83 g. Molemmat kerät oli täysiä siis kun aloitin. Olisi pitänyt hoksata silloin punnita ne täydet kerät, että onko niissä todella se luvattu 150 g. Noo, noin suunnilleen kuitenkin...

Ohje näihin lapasiin löytyi Joulun kauneimmat käsityöt lehdestä. Tosin sovelsin hieman. Tässäpä ohjeessa ollut kuva:

Tuo ohje oli siis eri langalle (Maija muistaakseni, ei siis edes Novitan lankoja). Ohje oli sekä miehen, naisen että lapsen lapasiin. Ajattelin, että alan tekemään sillä lapsen ohjeella, koska siinä oli silmukkamäärä passeli seiskaveikalle. No tein menemään, kunnes tajusin, että sillä ohjeella kyllä peukalokiilasta tulee ihan nysä. Joten purin ja suunnittelin itse uuden kiilan siihen. Hyvin alkoi onnistumaan, kunnes katsoin, että tähtikuvio alkaa olla valmis, mutta lapanen vielä ihan lyhyt... Eli ohjeessa oli tarpeeksi silmukoita lapasen ympärykseen, muttei tarpeeksi pituuteen. Enpä ollut sitä ajatellut ennen aloittamista. Ja potutti, hyvä etten alkanut taas purkamaan. Onneksi tulin sitten laskeneeksi, että lapasesta ei tule liian pitkä, vaikka teen tähtikuvion toiseen kertaan. Ja niin minä sitten tein ja komiat lapaset sainkin!

Kämmenpuolelle olisi myös pitänyt tehdä tuollainen hienompi kuvio niin kuin ohje näyttääkin. Aloitin sitäkin, mutta...ei luonnistunut, joten vaihdoin sen helpompaan. Ja näemmä olen tehnyt kärkikavennukset noissa eritavalla, huomasin sen tänään ja tuosta kuvastahan sen näkee myös. Paripuolet!

Tänään testasinkin ensimmäistä kertaa. Vähän kyllä kävi tuuli läpi, mikä on itsetehdyissa lapasissa yleinen vika. Luulin, että kirjoneuleiset olisivat olleet lämpimämmät. Ja olikin ne tietysti vähän lämpimämmät tavallisiin lapasiin verrattuna. Mutta sama se, on ne kyllä hienot. Eivät täydelliset, mutta ehkä parhaat kirjoneuleiset omatekemäni. Oikeastaan olen aika ihmeissäni, että sain edes kipinän yrittää. Mutta sen verran nyt tutuksi tulin kirjoneuleen kanssa, ettei tarvi kaikkia kirjoneuleohjeita tästä lähtien sivuuttaa heti alkuunsa :)