Aikaisemmin olen maininnut neuloneeni serkkuni kääpiöpinserille pipon. Pipo on toimitettu omistajalleen ja nyt olen saanut tekopalkkioksi pyytämäni valokuvan, jossa Mooses poseeraa uusi pipo päässään.

1346778.jpg

Ja tässä näette Mooseksen hienon jussilookin ihan kokonaisuudessaan:

1346777.jpg

Hanna-serkkuni kanssa sovittiin sähköpostitse keskustelemalla siitä, millainen pipon pitäisi olla. Kysyin, kuinka kranttu Mooses on värien suhteen, olisiko viininpunainen ja tummanharmaa raidoitus liian tyttömäinen. Hanna vastasi, että eiköhän se kelpaa, ompahan sävy sävyyn jussipaidan kanssa, joka ei ainakaan ole tyttömäinen. Siitäpä sainkin idean: teen jussipipon! Harmi, ettei minulla ollut tuota oikeaa jussipaidanharmaata lankaa, mutta eipä tuo paha ole noinkaan. Kyllä nyt on Mooses katu-uskottava siellä Seinäjoella, jossa hän pääasiassa asustaa. Eikös jussipaita olekin perujaan jostain sieltä pohojanmaalta??

Pipon ohje on joskus aikoinaan ollut netissä, nyt ei enää löytynyt, mutta onneksi Hannalla oli paperiversio tallella. Paidan ohje löytyy täältä, tekijä minullekin tuntematon.

Tässäpä vielä nämä Kaija-serkun pojalle tehdyt lapaset Novita Woolista, joista myös maininta jossain aiemmassa kirjoituksessa:
1346780.jpg