Viimeisen reilun viikon sisään olen tehnyt peräti kolme reklamaatiota. Kohteekseni joutuivat Sini-tuote, Intersport sekä Marimekko. Kerrottakoon tässä niistä julkisesti, sillä kyllähän se on kaikkien asia, että miten meitä palvellaan ja millaisia tuotteita meille myydään.

Sini-tuotteelle laitoin palautetta heidän mopeistaan (jollaista minulla ei itselläni edes ole...mutta siivosin sellaisella tulevan avomieheni (hui, pelottavan kuuloinen ilmaisu!) luona). Sinin mopeissa on huonon mallinen se muovinen osa, jossa ne hapsut ovat kiinni. Kun mopin vartta kallistaa, niin se osa raapaisee ikävästi lattiaan (ja vuokrakämpän muovimattoon saattoi tulla naarmuja!!! =D ). Olen kuullut muidenkin sanovan samasta asiasta, joten päätin, että jonkunhan on ilmaistava asia myös valmistajalle. Nettisivujen kautta pystyi tuon palautteen kätevästi laittamaan. Ja sähköpostiin tuli melkein heti vastaus, että ovat pahoillaan, koska olen tyytymätön ja lisäksi mainitsivat, että Sini-tuotteissa on takuu valmistusvirheiden varalta. Nyt jään jännityksellä odottamaan, kuinka pian Sini-tuote muuttaa moppejaan paremmiksi. Jos näin tapahtuu, niin kaikki kunnia kuuluu tietysti minulle :)

Intersportille palaute lähti hieman myöhässä, mutta eipä se asia ole siltikään muuksi muuttunut. Palaute koski onnetonta pitovoitelun tasoa. Siis silloin, kun ostin suksipaketin, tilasin myös sekä pito- että luistovoitelun ja maksoinkin niistä ihan sievoisen summan. Mutta luultavammin voitelu oli sutaistu vain pikavoiteilla, sillä pitovoidetta ei juurikaan edes erottanut suksen pohjasta. Pikavoiteissahan ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta sellaisen voitelun olisin osannut tehdä itsekin. Sieltä tuli myös sähköpostiin viesti, jossa asiaa pahoiteltiin. Ja pyydettiin ilmoittamaan asiasta suoraan liikkeeseen. Oulussa kun on useampi Intresport, enkä tullut palautteessa maininneeksi, mikä liike oli kyseessä. Äsken laitoin palautteen suoraan liikkeeseen. Kerron kyllä myöhemmin, miten siellä reakoivat siihen.

Marimekolle palaute lähti viallisen tuotteen vuoksi. Joululahjaksi sain niitä Kivi-sarjan käsipyyhkeitä (K-kauppojen keräilykampanjasta...lieneeköhän joku muukin saanut niitä viime jouluna...). Nyt sitten eräästä pyyhkeestä napsahti ripustuslenkki poikki ihan normaalissa käytössä. Laitoin tuostakin nettipalautetta. Sieltä vastattiin, että tuotteen voi lähettää heille asiakaspalautteena. Sen tein. Ja nyt odotan, mitä ne ovat siitä mieltä. Kai ne jotain korvaavat, kun kerta veivät minulta pyyhkeen. Se pyyhe oli muuten made in Portugal. Ja Jyväshyvän Paussi-keksit on tehty espanjassa. Mihinkään ei voi enää luottaa. Näemmä kaikista tuotteista pitää erikseen tarkistaa valmistusmaa. Enpä ole aiemmin osannut Jyväshyvääkään epäillä ulkomaiseksi, nytkin vain vahingossa osui silmiin se teksti paketin kyljestä.

Lisäksi voisin reklamoida opinnäytetyöni ohjauksen tasosta. Tämä herra, joka minua työpaikalla "ohjaa", ei tajua itsekään kuormituslaskelmista juurikaan mitään. Ihmettelen, miksi hän sitten on siinä ohjaajana, koska ihan muilta tyypeiltä olen enemmän saanut apua opparin tekoon. Aluksi tultiin ihan hyvin juttuun ja se oli varsin mukavan oloinen miekkonen. Nyt sitten vaikuttaa, niin kuin hän olisi jostain syystä kyllästynyt minuun. Mielestäni en ole liikaa häntä vaivannut ja enää ei tee senkään vertaa mieli mennä mitään kysymään. Eikä sekään kysele minulta. Ei ole kertaakaan kysynyt, mitä olen saanut aikaan tms. Minulla kun olisi pitkät pätkät jo tekstiä, jonka hän voisi esim. tarkastaa, mutta enpä ole viitsinyt tyrkyttää. Tokihan tilanne voisi olla sekin, että tekisin opparia kotona ihan yksinäni. Mutta kun tilanne nyt kuitenkin on sellainen, että näen ohjaajaani päivittäin, niin olisi kiva huomata, että minun tekemiseni edes jonkin verran kiinnostaisi. Mutta täytyy toivoa, että olen edes osittain kuvitellut väärin. Maanantaina kun pitää melkeinpä ensitöikseen viitsiä marssia hänen puheilleen, koska olen pattitilanteessa, enkä osaa itsekseni jatkaa. Samassa tilanteessa olen ollut torstaista lähtien. Ohjaajani kun oli perjantain lomalla, joten jouduin itse pakostakin pitämään vapaata, vaikka en olisi halunnut. Enkä kyllä totta puhuakseni varsinaisesti pitänytkään. Nimittäin menin työpaikalle ja kirjoitin koko päivän teoriaa. Tuo teorian kirjoittaminenhan tapahtuu periaatteessa omalla ajallani eli en saa siitä palkkaa. Ja olisin voinut kirjoittaa kotonakin, mutta työpaikalla on lähdemateriaalit kätevämmin saatavilla. Ja se oli ihan hyvä tapa viettää vapaapäivä. Sain nimittäin ihan mukavasti aikaan, eikä itselle tullut laiska olo. Kaikesta huolimatta nyt on sellainen olo, että oppari valmistuu helpostikin ajallaan. Teorian kirjoittamista ei ole loppusessaan paljoa, joten ei tarvi tuhrata siihen kovin montaa kesäiltaa. :)